Pretekli teden smo pozvali vse, ki razpolagajo s kakršnimikoli konkretnimi podatki ali morebitnimi dokazi o odvijanju pasjih bojev v Sloveniji, da se zglasijo na policiji in s tem pripomorejo k temu, da bomo lahko zoper odgovorne ukrepali. Kljub pozivu do sedaj nismo prejeli nikakršnih novih podatkov, ki bi potrjevali sum, da se kazniva dejanja mučenja živali oz. pasji boji odvijajo na območju Slovenije.

Vzpostavili smo tudi stik s predstavniki civilne iniciative. Tudi v tem postopku do sedaj nismo prejeli konkretnih podatkov o pasjih bojih pri nas, a smo se dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Nekatere informacije, ki smo jih prejeli, pa bi lahko bile aktualne za druge države, zato jih bomo preverili v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja.

Ne glede na to smo še zmeraj zainteresirani, da o teh sumih pridobimo koristne informacije in jih celovito preverimo. V teh primerih gre za težjo obliko kaznivega dejanja mučenja živali, ki se preganja po uradni dolžnosti, a za preiskavo tovrstnih sumov vseeno potrebujemo konkretne podatke ali dokaze.