Policija danes, 20. novembra, nadaljuje z obsežnejšimi aktivnostmi v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije, ki se preganjajo po uradni dolžnosti.

V predkazenskem postopku, ki ga usmerja Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu, je policija včeraj zaključila z vsemi dvajsetimi hišnimi preiskavami v gospodarskih družbah in na naslovih odgovornih oseb, pri čemer je zasegla več različnih predmetov. Gre predvsem za obsežno poslovno dokumentacijo, ki se bo uporabljala kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

Pri hišnih preiskavah na območju Ljubljane, Kopra in Kranja je sodelovalo 109 policistov in kriminalistov. Kriminalistično preiskavo, ki poteka že več mesecev, vodi Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi v sodelovanju s policijskimi upravami.

Danes in v naslednjih dneh bodo policisti in kriminalisti nadaljevali s popisom in pregledi zasežene poslovne dokumentacije ter zasežene računalniške opreme in podatkov. Policija v predkazenskem postopku izvaja vse potrebne postopke v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili, ki jih ima za preiskovanje kriminalitete.

Več podatkov vam zaradi interesa nadaljnjih postopkov in v skladu z usmeritvami pristojnega državnega tožilstva zaenkrat ne moremo posredovati.