Policijski helikopterji niso nepogrešljivi le pri urejanju cestnega prometa, zasledovanju storilcev kaznivih dejanj, nadzoru državne meje. Nenadomestljivi so tudi pri reševanju življenj. Policijske naloge v okviru helikopterske nujne medicinske pomoči bomo obširneje predstavili v četrtek, 19. novembra 2009, ob 11. uri v Letalski policijski enoti na Letališču Jožeta Pučnika (servisna cona).

Reševanje življenj je ena glavnih nalog Letalske policijske enote, saj manevrske sposobnosti helikopterjev omogočajo hiter in neposreden dostop na kraj dogajanja, prevoz ljudi, opreme, pregled nad prostorom, tako da so nepogrešljivi pri različnih humanitarnih nalogah, kot so reševanje v gorah, nujna helikopterska medicinska pomoč, prevozi bolnikov in ponesrečencev, prevozi dojenčkov v inkubatorju idr.

Svoje delo bosta skupaj predstavili Letalska policijska enota in Enota nujne medicinske pomoči. Po predstavitvi si bo mogoče ogledati tudi helikopter in opremo, ki jo posadke uporabljajo pri tovrstnih nalogah.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!