Več kot 100 kriminalistov in policistov danes na osmih hišnih preiskavah po Slovenji išče dokaze zoper mednarodno združbo, osumljeno kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog. Več informacij bomo posredovali na novinarski konferenci, ki bo jutri, 10. julija.

Danes, v zgodnjih jutranjih urah, so koprski kriminalisti in policisti v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in drugimi policijskimi upravami začeli izvajati zaključne aktivnosti v kriminalistični preiskavi zoper mednarodno kriminalno združbo, ki je izvrševala kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog.

Po usmeritvah Okrožnega državnega tožilstva iz Kopra, ki je usmerjalo kriminalistično preiskavo, več kot 100 kriminalistov in policistov izvaja osem hišnih preiskav pri več osumljencih po vsej Sloveniji, in sicer na območju Vrhnike, Logatca, Novega mesta in Nove Gorice.

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186 KZ-1 je predpisana kazen zapora do 15 let.

Več informacij bomo posredovali na novinarski konferenci, ki bo jutri, 10. julija 2014, ob 13. uri na Policijski postaji Koper.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali predstavniki Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper, Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Europola.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!