Vljudno vas vabimo, da se udeležite osrednje slovesnosti ob dnevu policije, ki bo v petek, 27. junija 2014, ob 11. uri v Policijski akademiji na Rocenski 56 v Tacnu, Ljubljana. Slavnostna govorca na proslavi bosta generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant.

Sledila bo podelitev priznanj, ko bosta minister za notranje zadeve in generalni direktor policije najzaslužnejšim delavcem policije podelila najvišja priznanja policije. Program bo glasbeno obogatil Policijski orkester, v sklopu slovesnosti in po njej pa bo prikaz dela policije.

Pred slovesnostjo se bo delegacija Ministrstva za notranje zadeve pod vodstvom ministra za notranje zadeve dr. Gregorja Viranta, Policije in Združenja Sever poklonila spominu padlim policistom v vojni za Slovenijo 1991 in ob 9.30 uri položila venec k spominski plošči v avli Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije, Štefanova 2, Ljubljana, ob 9.45 uri pa k pomniku padlim v vojni za Slovenijo na Novih Žalah v Ljubljani.


Spoštovani predstavniki medijev, vljubno vabljeni!