Kako lahko potrošniki pripomoremo k preprečevanju organiziranega kriminala in kako se s tem spopadajo slovenska carina, policija in Interpol, bomo povedali na novinarski konferenci, ki bo v četrtek, 5. junija 2014, ob 10. uri v koprskem pristanišču.

Preprečimo kriminal - Turn Back Crime je ime Interpolove svetovne kampanje, namenjene opozarjanju na nevarnosti organiziranega kriminala in njegovemu vplivu na naše vsakdanje življenje.

Organizirani kriminal se začne z denarjem – naj to ne bo naš denar, svetovno javnost pozivajo na Interpolu in pojasnjujejo, da se z nakupom ponarejenih ali piratskih izdelkov lahko omogoča podtalne dejavnosti kriminalnih združb. Ne samo, da ponaredki lahko škodujejo zdravju ljudi, živali in rastlin, dobiček od prodaje je namenjen financiranju drugih nezakonitih dejavnosti, kot sta, denimo, nezakonita trgovina s prepovedanimi drogami ali z orožjem.

O tem bodo na novinarski konferenci govorili Nedjan Jerman iz Carinskega urada Koper, Tomaž Peršolja iz Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Jose Manuel Fernandez del Canto iz Interpola.

 
Predstavniki medijev, vljudni vabljeni.

 

Pomembno!

Zaradi varnostnih pravil in omejenega gibanja na območju luke Koper vas prosimo, da svojo udeležbo na dogodku čim prej potrdite, najkasneje pa do srede, 4. junija 2014, do 10. ure, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Pri tem obvezno navedite ime in priimek oseb(e), ki bodo prisotne na dogodku in številko osebnega dokumenta.


Na dan dogodka se bomo zbrali ob 9.40 pred upravno stavbo Luke Koper, d. d., od koder bo organiziran prevoz do mesta novinarske konference v pristanišču.