Policija se je jeseni 2013 pridružila projektu Varno na kolesu, v katerem so sodelovali učenci 92 osnovnih šol iz vse Slovenije. Ti so ob obravnavanju kolesarske tematike vse do konca aprila 2014 osvajali nova znanja, ob tem izdelovali različne likovne izdelke na temo prometne varnosti kolesarjev in se potegovali za zanimive kolesarske nagrade. V četrtek, 29. maja 2014, bo v ljubljanskem BTC-ju zaključna prireditev, na kateri bo organizator projekta med 10 finalisti razglasili zmagovalce ter šolam podelili zaslužene nagrade.

Prireditve se bodo poleg organizatorjev in podpornikov vseslovenske kolesarske pobude udeležili tudi predstavniki Javne agencije RS za varnost v prometu, Kolesarske zveze Slovenije in Policije.

V razpisu so sodelovali osnovnošolke in osnovnošolci, ki v tekočem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit in se v novi vlogi šele vključujejo v cestni promet. Sodelovanje učenk in učencev ter njihovih mentorjev je potekalo v okviru štirih različnih sklopov nalog, s pomočjo katerih so na ustvarjalen in kreativen način odkrivali nevarne cestne odseke v svojem kraju, se učili prometnih znakov, užival v kolesarjenju ter spoznavali kolesarsko opremo. Njihove izdelke je po vsakem končanem sklopu ovrednotila strokovna komisija v sedemčlanski sestavi, delo in trud otrok pa bosta ob zaključku razpisa nagrajena.

Prireditev se bo začela ob 9.30 uri, potekala pa bo ljubljanskem BTC-ju, v spodnji etaži Emporiuma (hala D).

 

 Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!