Slovenska policija in Europol organizirata 24. in 25. aprila 2014 v Policijski akademiji v Tacnu strokovni seminar, ki bo namenjen obravnavi operativnih dejavnosti Europola ter obeležitvi 10. obletnice polnopravnega članstva slovenske policije v Europolu.

Osnovna naloga Europola je izboljšati učinkovitost sodelovanja med pristojnimi organi držav članic pri preprečevanju in zatiranju organiziranega kriminala, terorizma in drugih resnih oblik kriminalitete. Seminar (t.i. RoadShow) je redna oblika delovanja, s katero Europol s svojimi strokovnjaki predstavi svoje delo in možnosti, ki jih Europol nudi državam članicam. Glavne teme seminarja v Sloveniji bodo računalniška kriminaliteta, predvsem napadi na računalniške sisteme, preprečevanje spolnih zlorab otrok na spletu, kriminalistično obveščevalna dejavnost, premoženjska kriminaliteta in vloga uradnikov za zvezo na Europolu.

Več informacij o dekadi sodelovanja slovenske policije z Europolom in o strokovnem seminarju vam bomo predstavili na novinarski konferenci v petek, 25. aprila 2014, ob 12.45, v Policijski akademiji v Tacnu.

Na novinarski konferenci bosta sodelovala:

  • Slavko Koroš, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in
  • Robert Črepinko, vodja enote za organizirane kriminalne združbe na Europolu.

Predstavili bomo tudi zaključke plenarnega zasedanja delovnih skupin, ki bodo obravnavale posamezna področja kriminalitete.

 

Novinarje prosimo, da se zberejo pri vhodu v Policijsko akademijo ob 12.30 uri.  Vljudno vabljeni!