Toliko šivov je potrebno, da pisane nitke in igrivi vzorci blaga dobijo končno podobo v blazinici tolažbe. Projekt vam bomo predstavili v četrtek, 6. marca 2014, ob 12. uri v novinarskem središču na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani.

Gre za projekt, ki je v Policiji zaživel na pobudo policistke z Dolenjske in z velikim odzivom deklet in žena, zaposlenih v Policiji, kot tudi ob podpori vodstva institucije.

Ročno sešite blazinice policistke in kriminalistke ter druge zaposlene ustvarjajo z dobro voljo, v svojem prostem času, za tiste otroke, ki se znajdejo v bolečih in stresnih dogodkih.

Blazinice tolažbe izražajo bistvo policijskega poslanstva, ki je več od strogega izvajanja strokovnih nalog, je iskreno delo za ljudi.

Prikazali vam bomo način izdelave blazinic. Dekletom in ženam, ki jih bodo izdelovale, se bosta pridružili tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Pred dnevom žena bosta pregovorili o vlogi žensk v družbi in Policiji.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!