Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo 24. in 25. januarja potekala že 6. informativa 2013, na kateri se bo predstavila tudi policija. Vljudno vabljeni, da spoznate naše zanimivo in zahtevno delo!

napoved

Policisti bomo tudi tokrat obiskovalcem predstavili posebnosti različnih področij policijskega dela. Na sejmu si boste lahko ogledali policijska vozila in opremo. Svoje delo pa bodo poleg vodij policijskih okolišev predstavili tudi kriminalistični tehnik, ki vam bo pokazal, kako poteka ogled kraja kaznivega dejanja. Spoznali boste tudi vodnika službenega psa in njegove zveste štirinožne pomočnike.

V petek in soboto boste med 12. in 14. uro lahko prisluhnili ubranim zvokom seksteta Policijskega orkestra.

V soboto pa bomo obiskovalcem v več terminih prikazali tudi praktične policijske postopke in osnovne prvine samoobrambe. "Nepridiprave" bomo obvladali, jih vklenili in odpeljali pred roko pravice.

Obiskala nas bosta tudi dva vrhunska športnika, zaposlena v policiji. V petek se nam bo pridružil veslač Luka Špik, v soboto pa judoist Aljaž Sedej.

Spoznavali boste tudi preventivne vsebine, saj vam bomo svetovali, kako najbolje poskrbeti za lastno varnost in varnost svojega imetja. Veliko pozornosti bo namenjene varnosti v cestnem prometu in zavarovanju svojih domov ter jeklenih konjičkov.

Ogledali si boste lahko tudi vzorce prepovedanih drog, kriminalist pa vas bo opozoril na nevarnosti, ki jih prinaša zloraba mamil.


Vljudno vabljeni k ogledu razstavnega prostora policije!

Informativo lahko obiščete oba dneva, med 9. in 18. uro.

Vstop je prost!