Današnje operativne aktivnosti so del preiskovanja korupcijskih kaznivih dejanj, ki so bila storjena na račun in v škodo zdravstvenega zavarovanja državljanov Slovenije. Preiskava, ki jo usmerja specializirano državno tožilstvo, poteka v smeri utemeljitve sumov storitve več kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja in nedovoljenega sprejemanja daril. Več o tem na izjavi za javnost, ki bo danes, 19. decembra, ob 13.30.

V začetku septembra 2013 je delovna skupina za preiskovanje kaznivih dejanj na področjih, ki so povezana s sistemsko korupcijo, pričela sistematično in usmerjeno zbirati obvestila in dokaze sumih organiziranega izvrševanja korupcijskih kaznivih dejanj posameznikov oziroma dejanjih, ki so posledica sistemske korupcije v zdravstvu.

Več informacij o tem bosta posredovala direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič in vodja preiskave v nacionalnem preiskovalnem uradu Robert Slodej. Izjava za javnost bo danes, 19. decembra 2013, ob 13.30 v novinarskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!