Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 6. decembra 2013, naročil vsem policijskih postajam, notranjim organizacijskim enotam policijskih uprav in v Generalni policijski upravi, da takoj izločijo iz prometa vsa vozila, ki imajo nameščene avtomobilske pnevmatike znamke proizvajalca Lassa.

V preteklih dneh sta bila dva primera, v katerih sta med vožnjo počili dve pnevmatiki na različnih vozilih. En primer je bil na območju Policijske uprave Nova Gorica in drugi na območju PU Koper. Zaradi obstoja nevarnosti pri upravljanju s temi vozili v prometu, so bila ta izločena. V nadaljevanju bo Nacionalni forenzični laboratorij izvedel preiskavo poškodovanih pnevmatik in po prijetem mnenju bo vodstvo policije sprejelo nadaljnjo odločitev.

Policijske enote bodo z ustreznim razporejanjem za delo uporabile ostala vozila ali poskrbele za premontažo ustreznih zimskih pnevmatik drugega proizvajalca. Premontaža bo izvedena s pnevmatikami, ki so na zalogi. V kolikor pa se bodo v preiskavi potrdili negativni elementi pnevmatike Lassa, pa bodo za preostala vozila po pogodbi nabavljene nove.