V Policiji z obžalovanjem sprejemamo odločitev vodstva Komisije za preprečevanje korupcije o njenem odstopu. V zadnjih letih je bila namreč protikorupcijska komisija vodilna institucija v boju zoper korupcijo in je opozorila na številne probleme v državi, hkrati pa nakazala rešitve zanje. Sodelovanje med Policijo in Komisijo za preprečevanje korupcije je bilo v tem obdobju odlično in ga lahko uvrščamo v sam vrh sodelovanja Policije z drugimi institucijami.

Policija je v sodelovanju s komisijo uspešno izvedla številne preiskave, kar je zagotovo pomenilo pozitiven premik tudi v javnem mnenju glede vrednotenja uspešnosti države v boju proti korupciji.

Kljub temu pa razumemo razloge, ki so vodstvo komisije privedli do takšne odločitve. Iskreno upamo, da bodo vodilne strukture v državi razumele razloge za odstop in tudi same odločneje stopile v boj proti korupciji. Gotovo bi ustavitev ali prenehanje delovanja protikorupcijske komisije pomenilo korak nazaj v omejevanju korupcije v Sloveniji, zato upamo, da bo institucija še naprej izvajala svoje poslanstvo tako kot do sedaj. Pri tem bo seveda imela polno podporo Policije, saj se še kako zavedamo, kaj pomeni enotno delovanje vseh organov, ki se po vsebini dela soočajo s fenomenom korupcije.