Med 25. novembrom in 10. decembrom 2013 potekajo mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami. Tudi policisti smo izjemno tesno vpeti v to problematiko, zato bomo nanjo opozorili v ponedeljek, 25. novembra, ko bomo obiskali otroke Osnovne šole Prežihov Voranc v Ljubljani. Tam se bodo odvijale različne vzgojno-izobraževalne aktivnosti, s katerimi želimo pri otrocih okrepiti zavedanje, da nasilje ni sprejemljivo.

Obiska se bosta udeležila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in vrhunski športnik, zaposlen v policiji, Dejan Zavec.

Skupaj si bomo ogledali tri prizorišča, na katerih bodo potekale aktivnosti:

  • v knjižnici osnovne šole se bodo otroci petih in šestih razredov s policisti in policistkami pogovarjali o nesprejemljivosti nasilja in njegovih različnih oblikah,
  • v šolski dvorani bo potekala igrica 113, ki si jo bodo ogledali otroci nižjih razredov,
  • na zunanji ploščadi pa bodo učenci lahko spoznavali policijsko delo, predstavile pa se jim bodo tudi službene živali - policijski psi in konji.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Zbrali se bomo v ponedeljek, 25. novembra, ob 9.45 uri pred Osnovno šolo Prežihov Voranc, na Prežihovi ulici 8 v Ljubljani.