Na novinarski konferenci, ki bo jutri, 12. novembra, bomo predstavili rezultate kriminalistične preiskave zlorab izvajanja programov avtošol in dodatnih programov varne vožnje.

Kriminalisti Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi že dalj časa preiskujejo sume kaznivih dejanj pri organizacijah z javnimi pooblastili, ki na območju celotne Slovenije izvajajo programe avtošol in dodatne programe varne vožnje za brisanje kazenskih točk za voznike povratnike in mlade voznike, ki morajo podaljšati vozniška dovoljenja.

Med kriminalistično preiskavo je policija ugotovila več primerov, ko so kandidati pridobili potrdila o opravljenem vozniškem izpitu ali o opravljenem programu varne vožnje za brisanje kazenskih točk, za podaljšanje vozniških dovoljenj ali za voznike povratnike, ne da bi program opravljali, ali pa so programe opravljali le delno, kar je v nasprotju s predpisi.

Rezultate kriminalistične preiskave in predloge ukrepov za odpravo očitnih sistemskih napak na tem področju bomo predstavili na novinarski konferenci, ki bo jutri, 12. novembra 2013, ob 12. uri v novinarskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski ulici 54 v Ljubljani.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Dušan Florjančič, vodja Sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi,
  • mag.  Bojan  Žlender, v. d. generalnega direktorja Direktorata za promet na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor in
  • mag. Igor Velov, v. d. direktorja Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!