Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo med 22. in 24. oktobrom 2013 potekala že 14. Študentska arena, ki je namenjena študentom in dijakom. Tudi policisti bomo predstavili različna področja policijskega dela in vam svetovali, kako najbolj poskrbeti za svojo varnost.

logoNa notranjem razstavnem prostoru in zunanji ploščadi obiskovalcem tudi letos predstavljamo različna zanimiva področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila. Ogledali si boste lahko opremo, ki jo policisti uporabljajo za odkrivanje ponarejenih dokumentov, spoznali naše zveste pomočnike - policijske konje in službene pse, preizkusili se boste na simulatorju vožnje z motornim kolesom, kriminalist pa vam bo predstavil vzorce prepovedanih drog in vas podučil o nevarnostih uživanja mamil itd.

Vsak dan boste lahko spoznali tudi enega izmed vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji. V torek vas obiščeta odlična kanuist Simeon Hočevar in plavalec Emil Tahirovič, v sredo eden naših najuspešnejših telovadcev Mitja Petkovšek, v četrtek pa bo z vami legendarni in vsem dobro poznani veslač Iztok Čop.


Dijaki, študenti in vsi mladi po srcu, vljudno vabljeni, da nas obiščete,vsak dan med 12. in 19. uro.

 Policisti in kriminalisti vam bomo svetovali in pomagali s številnimi koristnimi informacijami.

Vstop je prost!