Na Fakulteti za družbene vede bo jutri, 25. septembra 2013, med 9. in 16. uro, potekal 3. posvet o problematiki zlorab otrok na spletu. Posvet bo odprl tudi direktor Uprave kriminalistične policije Marjan Fank.

Govorca na odprtju bosta še vodja Centra za varnejši internet prof. dr. Vasja Vehovar in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.

Posvet organizirajo Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave, prijavna točka Spletno oko iz Centra za varnejši internet Slovenije ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Povzetek programa: uvodnim pozdravom bo sledil ogled dokumentarnega videa o ukrepanju slovenskih organizacij v primerih zlorab otrok na internetu, nato pa bo problematiko zlorab otrok na spletu predstavila Adele Desirs iz Interpola. In sicer bo predstavila, kaj to pomeni na svetovni ravni in kako to vpliva na posamezno državo. V popoldanskem delu pa bodo potekale delavnice, kjer bodo skupine predstavnikov različnih subjektov poskušali več primerov celostno rešiti.

Posvet že tretje leto organiziramo predvsem z željo in ciljem, da na enem mestu združimo znanje in izkušnje vseh, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko zlorab otrok na spletu. Tudi letos zato na posvetu pričakujemo široko in pisano paleto udeleženih tako iz vrst policije, tožilstev in sodišč, kot tudi predstavnikov industrije, socialnih služb, nevladnih organizacij in šolstva.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!