Osrednja slovesnost ob dnevu policije bo v četrtek, 27. junija 2013, ob 18. uri v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Slavnostni govorci na proslavi bodo generalni direktor policije Stanislav Veniger, minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Sledila bo podelitev priznanj, ko bosta minister za notranje zadeve in generalni direktor policije najzaslužnejšim delavcem policije podelila velike ščite policije z bronasto, srebrno in zlato zvezdo. Udeleženci bodo lahko nato prisluhnili krajšemu koncertu Policijskega orkestra v počastitev 65. obletnice njegovega delovanja, v preddverju kongresnega centra pa bo na ogled razstava o orkestru slovenske policije.

Jutri, 27. junija, bomo položili tudi vence za policiste, padle v vojni za Slovenijo leta 1991, in sicer ob 9.15 pred spominsko ploščo v avli notranjega ministrstva na Štefanovi ulici 2, ob 9.30 pa še k pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani. Vence bodo položile delegacije ministrstva za notranje zadeve, policije in združenja Sever.

Vljudno vabljeni!