V spomin na 'jeklenega' policista Mitjo Brajnika, ki je pred šestnajstimi leti tragično preminil v nesreči pod Okrešljem, na Bledu in v njegovi okolici vsako leto poteka t. i. Brajnikov memorial. Letošnji bo 14. in 15. junija 2013. Vabljeni k ogledu in spremljanju tega dvodnevnega tekmovanja!

 

  • Slovesno odprtje memoriala bo v petek, 14. junija, ob 9. uri pred hotelom Park na Bledu. Udeležence bo nagovoril direktor Policijske uprave Kranj Simon Velički. Po odprtju bodo tekmovalci ob 10. uri startali v Mali Zaki.
  • Naslednji dan, v soboto, 15. junija, je med 13.30 in 14.00 predviden prihod tekmovalcev na cilj v Ribnem pod Ribensko goro. Svečana razglasitev rezultatov bo ob 15.30, ko bosta tekmovalce nagovorila državni sekretar Boštjan Šefic in generalni direktor policije Stanislav Veniger, ki bo najboljšim tudi podelil medalje in pokale.

 

Dvodnevni Brajnikov memorial oz. Pohod razuma, volje in moči vsako leto Športno društvo Bled 92 v sodelovanju s Policijsko upravo Kranj in Generalno policijsko upravo. Tudi letos bodo na njem poleg policistk in policistov sodelovali pripadnice in pripadniki Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje, Ministrstva za pravosodje, tekmovali pa bodo še predstavniki regijskega kluba IPA Ljubljana, Društva Gorske reševalne službe Kranj in Gasilsko-reševalne službe Kranj. Sprva je bilo tekmovanje namenjeno samo moškim ekipam, vendar se je konkurenca razširila tudi na ženske in v zadnjih letih še na mešane ekipe. Letos tekmuje skupno 19 ekip.

Udeleženci na območju Bleda, Bohinja, Jelovice in dela Julijskih Alp tekmujejo v različnih disciplinah: plavanju, veslanju, kolesarjenju, streljanju, teku in gorskem pohodu, premagati pa morajo tudi druge vzdržljivostne preizkušnje. Pokazati morajo še znanje iz prve pomoči in rešiti nekaj praktičnih nalog. Posebno tekmovanje, ki velja za najbolj naporno policijsko tekmovanje, zahteva kombinacijo športnega talenta, trme, obvladovanja specialnih veščin in znanja, potrebnega za preživetje v naravi ali za pomoč sočloveku, traso pa morajo tekmovalci premagati kot ekipa.

Vabljeni k ogledu!

Letos mineva šestnajst let od nesreče pod Tursko goro