Ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo je objavilo javni natečaj za novega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada. Rok za prijavo je 25. maj 2013.

Kandidat, ki se bo prijavil na navedeni javni natečaj, mora imeti najmanj sedem let delovnih izkušenj, univerzitetno izobrazbo pravne, varstvoslovne ali družboslovne smeri oziroma najmanj visoko strokovno izobrazbo s specializacijo ali z magisterijem ali magistrsko izobrazbo. Imeti mora tudi osnovno znanje enega tujega jezika. Ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, pa tudi dvojnega državljanstva ne sme imeti.

Direktor Nacionalnega preiskovalnega urada bo skrbel za načrtovanje, organiziranje, vodenje, usmerjanje in nadzor dela NPU, oblikovanje in predlaganje sistemskih rešitev, izvajal pa bo tudi z zakonom določene naloge policije.

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki imajo vsaj pet let delovnih izkušenj na vodstvenem oziroma vodilnem delovnem mestu ter posebna znanja na enem ali več področjih delovanja organov odkrivanja in pregona, davkov, preprečevanja pranja denarja ali korupcije.

Izbrani kandidat bo na delovno mesto direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada premeščen za nedoločen čas.

Vsi zainteresirani kandidati lahko svojo prijavo oddajo do najkasneje sobote, 25. maja 2013.