Ob koncu preventivnega projekta Policist Leon svetuje, ki je potekal v 5. razredih osnovnih šol in v okviru katerega smo organizirali nagradni natečaj, bomo jutri, 9. oktobra 2009, v Policijski akademiji v Tacnu razstavili izbor 47 izdelkov učenk in učencev, ki se bodo skupaj s svojimi mentorji udeležili jutrišnje zaključne prireditve. Vabljeni na razstavo in razglasitev najboljših devetih avtorjev ob 11. uri!

Petošolci so med šolskim letom 2008/09 skupaj s svojimi učitelji in ob pomoči vodij policijskih okolišev obravnavali različne varnostne vsebine iz delovnega zvezka Policist Leon svetuje. Med projektom smo razpisali tudi nagradni natečaj za najboljši spis, risbo ali pesem na teme Moja izkušnja s policistom, Kako varen sem na cesti, Ostal sem brez denarnice, mobitela, ure.

Za natečaj je bilo iz 52 slovenskih šol poslanih 315 izvirnih prispevkov, ki jih je izdelalo 355 učenk in učencev. Posebna komisija je izbrala 47 najboljših izdelkov, ki bodo jutri razstavljeni. Najboljših devet avtorjev pa bomo nagradili z doživljajskimi nagradami: vožnjo s policijskim čolnom, let s policijskim helikopterjem in obisk policijske konjenice.

Zaključna prireditev se bo z odprtjem razstave in razglasitvijo najboljših avtorjev začela v petek, 9. oktobra 2009, ob 11. uri v Policijski akademiji v Tacnu. Otroke bo nagovorila namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!