Generalna policijska uprava in Društvo državnih tožilcev Slovenije v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju že dvanajsto leto zapored organizirata dvodnevni strokovni posvet na temo nasilja nad otroki. Tokratno srečanje z naslovom Otrok v vlogi žrtve in storilca bo potekalo 4. in 5. aprila 2013 na Brdu pri Kranju.

Na strokovnem posvetu bodo prvi dan štiri predavanja o zaščiti otroka v kazenskem postopku, psihiatričnem izvedenskem delu pri spolni zlorabi otroka in izreku prepovedi približevanja določenemu kraju oziroma osebi v primeru nasilja mladoletnikov nad starši. Predstavljen bosta še dva konkretna primera in delo tožilstva na Hrvaškem.

Drugi dan pa bodo teme štirih predavanj namenjene predvsem otrokom na internetu, in kako ta vpliva na porast kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost otrok. Predstavljeni bodo še potrošništvo kot nasilje, dejavniki čustvene zlorabe ter razlikovanje med telesnimi kaznimi in fizično zlorabo.

Posveta se bodo udeležili predstavniki policije, tožilstva, sodišča in odvetniške stroke.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni na odprtje strokovnega srečanja, ki bo v četrtek, 4. aprila 2013, ob 9. uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju (v dvorani Splendens).