Generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak sta včeraj, 5. februarja 2013, sprejela celjskega policista Mateja Bobero.

Bobera je slovenski javnosti poznan po medijsko odmevnem primeru, ker je 23. aprila 1999 uporabil strelno orožje proti Celjanu, za katerim je bila razpisana tiralica. Občan je zaradi posledic strelnih poškodb umrl na kraju dogodka. Po oceni policije so bili v omenjenem primeru izpolnjeni vsi pogoji za uporabo strelnega orožja kot prisilnega sredstva. Temu je pritrdilo tudi pristojno okrožno državno tožilstvo, ki je po več let trajajoči preiskavi oktobra 2004 odstopilo od kazenskega pregona. Od dogodka do dneva, ko je pristojno okrožno državno tožilstvo odstopilo od kazenskega postopka, je minilo več kot pet let. Od vložitve obtožnice do prve razsodbe pristojnega sodišča pa je preteklo skoraj še šest let. Kazenski postopek se je tako razvlekel v štirinajsto leto in se glede na to, da je vrnjen v novo sojenje prvostopenjskega sodišča, ne bo zaključil vsaj še nekaj let. Kljub vsem pritiskom policist Bobera vestno opravlja dela in naloge policista na Policijski postaji Celje.

Konec januarja 2013 je generalni direktor policije Stanislav Veniger ministru za pravosodje in javno upravo poslal pismo, v katerem ga sprašuje, če je v omenjenem primeru pristojno okrožno sodišče storilo res vse, da bi bil postopek zaključen v razumnem roku.