Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 22. januarja, v Ljubljani sprejel ameriškega veleposlanika Josepha A. Mussomelija.

IMG 6672

Gre za prvo srečanje Mussomelija in Venigerja. Veleposlanik Združenih držav Amerike in generalni direktor policije sta v kratkem obisku govorila predvsem o sodelovanju policije in veleposlaništva. Kot sta poudarila oba predstavnika, je sodelovanje med policijo in veleposlaništvom ZDA zelo dobro. Enako velja tudi za sodelovanje z drugimi organi ZDA na vseh ravneh, tako z FBI, DEA kot tudi z drugimi pristojnimi službami za odkrivanje in preiskovanje kriminalitete. Ob tej priložnosti se je generalni direktor policije zahvalil za podporo ZDA, da omogoča slovenskim policijskim strokovnjakom kakovostna usposabljanja, ki pripomorejo k tesnemu sodelovanju na vseh področjih dela policije.

Mussomeli je pohvalil delo policistov Centra za varovanje in zaščito. Slovenski policisti namreč med drugim skrbijo tudi za varovanje objektov in okolišev objektov, v katerih so sedeži diplomatskih in konzularnih predstavništev, torej skrbi tudi za varnost ameriškega veleposlaništva in diplomatskega osebja.

Veniger se je Mussomeliju zahvalil za osebno zavzetost za krepitev sodelovanja. Slovenska policija je namreč v letu 2012 uspešno izvedla usposabljanje za izvajanje postopkov izročitev in predaj na letalih in letališčih. Usposabljanja, ki ga je vodila slovenska policija v sodelovanju s predstavniki ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI, se je udeležilo 30 predstavnikov policij iz Slovenije, Madžarske, Romunije, Hrvaške, BiH, Srbije, Črne gore, Makedonije in Kosova.