Oglejte si šesti letni preizkus policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi, ki bo v petek, 2. oktobra 2009, na avtopoligonu Policijske akademije v Tacnu. Prireditev se bo začela ob 9.30 in se zaključila ob 14.30 uri, ko bo generalni direktor policije najboljšim podelil priznanja.

Namen letnega preizkusa je preveriti usposobljenost policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi. Program:

  • 9.15 otvoritev
  • 9.30 prva vožnja
  • 12.00 druga vožnja
  • 14.30 razglasitev rezultatov s slovesno podelitvijo priznanj in izjavo za javnost generalnega direktorja policije Janka Gorška

Preizkusa se bo udeležilo 72 policistov, ki policijske naloge opravljajo na motornih kolesih, in sicer bodo prišli iz postaj prometne policije vseh enajstih policijskih uprav ter Urada za varnost in zaščito na Generalni policijski upravi. Preizkusili se bodo v ekipni in posamični konkurenci v dveh kategorijah z motornimi kolesi znamke BMW R 1150 RT in Honda Deauvile NT 700, in sicer bodo morali na poligonu brezhibno opraviti devet različnih vaj.

Svojo usposobljenost bodo zunaj konkurence lahko preverili tudi povabljeni gostje, reševalci na motornih kolesih, vojaški policisti in drugi, ki svoje delo opravljajo z motornimi kolesi.


Spoštovani novinarji in vsi drugi zainteresirani, vljudno vas vabimo, da si preizkus usposobljenosti tudi sami ogledate!