Da bi opozorili na pomen varnosti v cestnem prometu, Javna agencija RS za varnost prometa organizira novinarsko konferenco, ki bo v petek, 14. decembra 2012.

Sloveniji je v zadnjih desetih letih z načrtnim in strokovnim delom uspelo izboljšati varnost cestnega prometa. Ne glede na dejstvo, da je letošnje leto eno bolj varnih v zadnjih 50 letih, so na Javni agenciji RS za varnost prometa pripravili napoved stanja varnosti cestnega prometa za prihodnje leto, ki je pokazala zaskrbljujoče podatke.

Takšno stanje ne bo sprejemljivo, tako z vidika nacionalnega zdravja slovenske družbe, njene splošne varnosti, socialnih in gospodarskih posledic, evropske primerljivosti, splošnega ugleda države kot tudi z vidika upravičene skrbi slovenskih državljanov in državljank za svoje življenje na naših cestah.

Novinarska konferenca se bo začela ob 10. uri v prostorih Javne agencije RS za varnost prometa na Trdinovi ulici 8 v Ljubljani, v 3. nadstropju (sejna soba). 

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Ljubo Zajc, direktor Javne agencije RS za varnost prometa (analiza in ugotovitve glede varnosti cestnega prometa v Sloveniji z napovedjo za prihodnje leto)
  • mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije v Generalni policijski upravi (program o konkretnih aktivnosti Policije)
  • Robert Štaba, sekretar za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri AMZS (perspektiva civilne družbe o aktualni situaciji na področju cestnoprometne varnosti)

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!