Generalni direktor policije Stanislav Veniger odločno zavrača, da bi bili postopki policije kakor koli politično motivirani, in ostro obsoja, da se postopki kriminalistov izkoriščajo za medsebojna politična obračunavanja.

Gre za običajen postopek kriminalistov na podlagi prejete prijave, ki se začne po uradni dolžnosti in v katerem kriminalisti zberejo potrebna obvestila ter o ugotovitvah obvestijo državno tožilstvo.

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so namreč preko portala e-uprave prejeli prijavo sumov uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Na podlagi prijave so danes v prostorih državnega zbora zbirali obvestila z namenom preverjanja istovetnosti nekaterih podpisov pod pobudo za referendum. O zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Da ne bi bilo delo v državnem zboru moteno, so se kriminalisti o terminu razgovorov predhodno dogovorili s pristojnimi, zato ni bilo nikakršnih razlogov za prekinitev seje zaradi postopkov policije.  

Za slovenske kriminaliste so in bodo tudi v prihodnje glavna vodila pri njihovem delu zakonitost, kriminalistična stroka in profesionalnost.