Vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak bo v četrtek, 22. novembra 2012, v Tacnu nagovoril udeležence strokovnega posveta z naslovom Cesta kot delovno okolje. Posvet, ki ga organizira Družba za avtoceste v RS skupaj z nekaterimi sindikati, tudi policijskim, bo letos posvečen problematiki stresa tako za uporabnike cest kot za tiste, ki jim cesta predstavlja delovno okolje.

Posvet bo potekal v četrtek, 22. novembra 2012, v Policijski akademiji v Tacnu (na Rocenski 56 v Ljubljani), z začetkom ob 9. uri.

Organizatorji: DARS, d. d., sindikalna enota DARS-a, Sindikat delavcev prometa in zvez Slovenije, Sindikat delavcev avtoceste, Sindikat železniškega transporta Slovenije in Sindikat policistov Slovenije želijo s posvetom oblikovati predloge za obvladovanje stresa na cesti ter zmanjšanje njegovih negativnih posledic na zdravje cestnih delavcev in vseh udeležencev v cestnem prometu.

Sodelujoči na posvetu bodo predstavili podatke o naraščanju števila naletov vozil na vzdrževalne zapore, podatke o številu prometnih nesreč na avtocesti ter strokovne prispevke o varnosti pri delu na cesti in sami prometni varnosti. Med drugim bo delavec - vzdrževalec avtocest pred upokojitvijo osebno predstavil doživljanje svojega delovnega okolja. Več o tem v programu posveta, objavljenem na spletni strani DARS-a.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!