Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek sta danes, 11. septembra 2009, v okviru rednih delovnih obiskov po policijskih upravah obiskala Policijsko upravo Celje.

9

Na fotografiji pred Policijsko upravo Celje (v prvi vrsti z leve) direktor uprave mag. Karol Turk, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek

Vodstvo policijske uprave je na delovnem sestanku izpostavilo predvsem probleme, s katerimi se srečuje, med njimi tudi kadrovsko problematiko, ki jo že rešujejo. Policijska uprava Celje je namreč po obremenitvah na področju kriminalitete, javnega reda in prometne varnosti na tretjem mestu v slovenskem merilu, pri kaznivih dejanjih je to skoraj desetina vseh primerov v Sloveniji.

Ministrica Katarina Kresal pa je vodstvu predstavila ukrepe za izboljšanje dela in delovnih pogojev ter načrte za prihodnje, da bo delo policistov lažje.

izjava ministrice

Delo celjskih policistk in policistov je ministrica za notranje zadeve ocenila za zelo dobro in strokovno.

 

V okviru obiska je beseda med drugim tekla tudi o načrtovani reorganizaciji dela, generalni direktor policije Janko Goršek pa je želel slišati tudi odzive vodstva policijske uprave na predlagane spremembe.

mos1

Ministrica in generalni direktor policije sta ob tej priložnosti obiskala mednarodni obrtni sejem v Celju. Tam sta se udeležila novinarske konference in preventivne prireditve z naslovom Alkohol res ubija, kjer je svoje delo predstavila tudi policija.

tiskovna mos

Nazadnje sta obiskala tudi Policijsko postajo Žalec, svoj obisk na Celjskem pa sta sklenila na poligonu Šole varne vožnje na Vranskem.


Več v sporočilu za javnost na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.