Na cestninski postaji Log od danes, 12. septembra 2012, velja nova prometna ureditev. Vse voznike pozivamo, naj svojo vožnjo prilagodijo spremenjenemu prometnemu režimu ter spoštujejo postavljeno signalizacijo in omejitev hitrosti na 60 km/h.

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS je v začetku tega meseca začela preurejati cestninsko postajo Log na avtocestnem odseku med Ljubljano in Vrhniko. V prvi fazi preureditve so odstranili ločilne betonske otoke, s čimer želijo zmanjšati tveganje za nastanek prometnih nesreč na območju cestninske postaje.

Prva faza preureditve bo predvidoma zaključena danes, 12. septembra, ko bo vzpostavljena nova prometna signalizacija, na podlagi katere bodo vozila, ki uporabljajo vinjete, prek cestninske postaje prehajala po dveh vinjetnih pasovih v vsako smer, hitrost vožnje pa bo na obeh pasovih omejena na 60 km/h.

Zaradi spremenjene prometne ureditve na območju cestninske postaje bo varno odvijanje prometa zagotovljeno le, če bodo vozniki spoštovali prometno signalizacijo in predvsem omejitev hitrosti.

Cilj policije in DARS-a je zagotoviti, da bo promet na območju cestninske postaje potekal varno. Voznike zato pozivamo, naj svojo vožnjo prilagodijo novemu prometnemu režimu in naj na območju cestninske postaje vozijo umirjeno, spoštujejo omejitev hitrosti ter vozijo na primerni varnostni razdalji!


Upoštevati velja dejstvo, da lahko nova prometna ureditev posamezne voznike zmede in se odločijo za nepričakovane manevre, zato sta ustrezna hitrost in pozornost na druge udeležence še toliko bolj pomembni!


Poskrbite za varno udeležbo v cestnem prometu!