V Bohinju bo 12. in 13. septembra 2012 potekalo 61. zasedanje Evropskega komiteja Interpola, ki se ga bodo udeležili člani komiteja, opazovalci in visoki predstavniki Interpola ter slovenske policije. Na otvoritvi zasedanja bodo generalni sekretar Interpola Ronald K. Noble, minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak in namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk.

Predstavnike medijev vabimo na otvoritev zasedanja in izjavo za javnost, ki bo v sredo, 12. septembra 2012, ob 9.30 v Hotelu Jezero v Bohinju.

Glavne teme zasedanja, ki ga bo vodil predsedujoči komiteju, Borut Selan iz Uprave kriminalistične policije, so priprava Strategije Interpola za evropsko regijo 2014-2016, sodelovanje med organizacijo Interpol in agencijo Europol ter aktivnosti Interpola na ravni Evropske unije.

Evropski komite Interpola, ki ga sestavlja osem članov - predstavnikov nacionalnih centralnih birojev iz Madžarske, Estonije, Italije, Moldavije, Švedske, Francije, Slovaške in Slovenije -, podaja priporočila Evropski regionalni konferenci kot najvišjemu upravljavskemu organu Interpola v evropski regiji in je odgovoren za obravnavo strategij in politik, ki izhajajo iz sodelovanja v boju proti kriminaliteti.