Ministrstvo za šolstvo in šport je danes, 28. avgusta 2009, v sodelovanju z drugimi inštitucijami, tudi z notranjim ministrstvom in policijo, pripravilo novinarsko konferenco, namenjeno varnosti v cestnem prometu ob začetku šolskega leta.

 

Poleg ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal in ministra za šolstvo in šport dr. Igorja Lukšiča, ki sta na začetku podala izjavo za javnost, so na konferenci sodelovali tudi strokovnjaki drugih institucij, ki so predstavili preventivne aktivnosti na področju prometne varnosti ob začetku novega šolskega leta in pozvali vse udeležence v prometu, naj poskrbijo za čim večjo prometno varnost:

  • mag. Ivan Kapun iz Generalne policijske uprave,
  • Vesna Marinko z Ministrstva za promet,
  • mag. Bojan Žlender iz Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu,
  • Igor Pipan iz Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije.

 

Za  preventivne dejavnosti, ki bodo omogočale kar se da varno pot v šolo in domov, skrbi več ministrstev, predvsem notranje, prometno in šolsko. Predvsem policija bo tudi letos izjemno dejavna v preventivni in represivni funkciji. Učencem bodo policisti predavali o prometni vzgoji in jih spremljali po šolskih poteh, jim svetovali in jih učili o pravilni udeležbi v prometu, ob tem pa opozarjali na potencialne nevarnosti.

 

Aktivnosti policije ob začetku šolskega leta ter nasveti udeležencem v cestnem prometu

 

 

Več o konferenci v sporočilu za javnost na spletnih straneh Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za šolstvo in šport.