Predstavniki Policije in Zveze moto kubov Slovenije bomo jutri, 21. marca 2012, na novinarski konferenci predstavili aktivnosti za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil. Novinarske konference se bo udeležil tudi Robert Kranjec, sicer svetovni prvak v smučarskih skokih, v prostem času pa ljubitelj motorjev.

Vozniki motornih koles žal še vedno ostajajo ena izmed bolj izpostavljenih skupin udeležencev v cestnem prometu. Da bi izboljšali prometno varnost voznikov enoslednih motornih vozil, smo skupaj z organizacijami, društvi in ministrstvi pripravili načrt aktivnosti.

Na jutrišnji novinarski konferenci, ki bo ob 11. uri na avto poligonu Policijske akademije v Tacnu, bomo predstavili aktivnosti policije in nasvete za večjo varnost motoristov.

Prvo obdobje v katerem bo policija intenzivneje izvajala aktivnosti, bo med 22. in 25. marcem 2012. V tem času bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore, ki bodo usmerjeni predvsem v preprečevanje agresivne vožnje in ugotavljanje tehnične brezhibnosti motornih koles in mopedov. Ugotavljali bomo tudi, ali vozniki in vozila izpolnjujejo pogoje za udeležbo v cestnem prometu. V naslednjih mesecih pa bomo za motoriste pripravili tudi veliko preventivnih aktivnosti. O vseh preventivnih dogodkih, ki se jih bodo motoristi lahko udeležili, bomo pravočasno obveščali na spletni strani www.policija.si.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!