V Moravskih toplicah bo 6. in 7. marca potekala konferenca za krepitev policijskega sodelovanja v JV Evropi, ki se je bodo udeležili predstavniki policij držav regije.

Otvoritev konference, ki jo gostijo generalni direktor policije Janko Goršek in visoki predstavnik romunske policije Claudiu Catalin Cucu
ter DCAF, bo 6. marca v Moravskih toplicah. Poleg Gorška bo udeležence srečanja nagovoril tudi minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak.

Konference se bodo poleg predstavnikov slovenskega notranjega ministrstva in policije udeležili še predstavniki policij Albanije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Moldavije, Romunije in Srbije.

Namen srečanja je okrepiti sodelovanje med policijami držav JV Evrope in doseči čim učinkovitejše in uspešnejše zatiranje vseh oblik organizirane in čezmejne kriminalitete.

Udeleženci srečanja bodo govorili predvsem o tem, kateri dejavniki najbolj ogrožajo varnost v posameznih državah in regiji, ter o tem, katere oblike sodelovanja med policijami so ključne in najbolj učinkovite. Na konferenci bodo predstavljene tudi aktivnosti, vezane na Proces Brdo, prednostne naloge za zatiranje kriminalitete v regiji, inovativne rešitve za zagotavljanje varnosti prebivalcev v času omejenih resursov. Predstavniki policije pa bodo obiskali tudi Center za policijsko sodelovanje Dolga vas, kjer skupaj delujejo policisti iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se udeležite otvoritve konference, ki bo v torek, 6. marca, ob 9. uri v Hotelu Vivat v Moravskih toplicah. Skupno fotografiranje bo ob 9.20, ko bo tud čas za posamezne izjave udeležencev.