V policijskem vadbenem centru v Gotenici bomo jutri, 19. avgusta 2009, predstavili preizkus neprebojnih jopičev in policijskega streliva. Testiranje bo izvedel Center za forenzične preiskave v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo. Vabljeni!

Center za forenzične preiskave iz Generalne policijske uprave opravlja balistična testiranja za potrebe policije, pri tem pa v zadnjem času sodeluje predvsem s Fakulteto za strojništvo iz Ljubljane, ki opravlja snemanja s hitro kamero.

Testiranja se v policiji izvajajo na vsakih nekaj let, na jutrišnjem, predhodno načrtovanem testiranju pa bo Center za forenzične preiskave v sodelovanju s strojno fakulteto opravil balistični preizkus t. i. policijskega streliva ter preizkus neprebojnosti in ustreznosti zaščitnih jopičev, ki jih slovenska policija še uporablja in so bili nabavljeni v preteklih letih.

Predstavitev bo organizirana jutri, 19. avgusta 2009, ob 11.30 v policijskem vadbenem centru Gotenica. Predstavnike medijev prosimo, da se ob 11.15 zberejo na parkirnem prostoru pred glavnim vhodom v policijski vadbeni center Gotenica.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!