Objavljamo odziv policije ob današnji novinarski konferenci Sindikata policistov Slovenije.

Vodstvo policije se zaveda, v kako slabih razmerah in s kakšnimi delovnimi sredstvi policija opravlja svoje delo, zato podpira opozorila sindikatov in si tudi samo prizadeva za boljšo opremljenost in delovne razmere policistov.

Kljub recesiji, finančnim in kadrovskim omejitvam, realnemu znižanju plač, tehničnim težavam, s katerimi se srečujemo, pa se policisti z veliko energije, delovno vnemo in napori trudimo, da se slabo materialno-tehnično stanje ne odraža pri zagotavljanju varnosti ljudi. Ker se v policiji zavedamo zaostrenih gospodarskih razmer v državi ter nujne racionalizacije sredstev in znižanja stroškov v javni upravi, smo organiziranost delovanja policije že lani začeli prilagajati z iskanjem notranjih rezerv in drugimi projekti.

Zavedamo se, da bomo morali zaradi varčevanja tudi v naslednjih letih na vseh področjih iskati notranje rezerve, vseeno pa pričakujemo, da bo policija iz proračuna dobila nujno potrebna sredstva za nemoteno in varno delo policistov na terenu, ki bodo še naprej uspešno zagotavljali visoko raven varnosti v državi.