V Vadbenem centru Gotenica bo v petek, 21. oktobra 2011, ob 10. uri slovesni zaključek dvotedenskega specialističnega usposabljanja policistov trenerjev za delo v mednarodnih civilnih misijah. Udeležence bo nagovoril tudi namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec.

Usposabljanje policistov trenerjev, ki bodo poslej v svojih državah pripravljali policiste za delo v mednarodnih civilnih misijah, je organizirala in izvedla slovenska policija pod pokroviteljstvom Francije in ob tesnem sodelovanju švedske policije.

Slovenska policija je namreč v začetku letošnjega leta od Organizacije združenih narodov (OZN) pridobila certifikat, ki je za slovensko policijo prvi mednarodno verificiran program usposabljanja in ki ga ima le nekaj držav članic OZN.

Na podlagi tega certifikata, programa in navodil Združenih narodov smo lahko letos prvič organizirali mednarodno usposabljanje trenerjev (United Nations Police Officers Cours Training of the Trainers (UNPOC TOT)). To je prvo tovrstno usposabljanje, v katerega so bile vključene policije držav z območja nekdanje Jugoslavije.

Sodelujoče bo nagovoril namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec, ki bo skupaj z vodjo usposabljanja Alešem Grudnikom iz Sektorja za mednarodne policijske operacije udeležencem usposabljanja podelil tudi potrdila.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se zberete najkasneje ob 9.45 pri zapornici ob vhodu v Vadbeni center Gotenica.