Pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Pavel Jamnik je danes, 21. julija 2009, zaradi netočnih navedb v javnosti v zvezi s preiskovanjem zadeve Patria podal nekaj pojasnil.

IMG 0112

Zvočni posnetek izjave Pavla Jamnika (mp3) 


Kot je povedal, je bil zoper dva zaposlena iz Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi 10. septembra 2008 uveden disciplinski postopek zaradi hujše kršitve delovne obveznosti, storjene februarja in junija 2007. Zoper enega zaposlenega je bil 9. oktobra 2008 disciplinski postopek ustavljen, in sicer zaradi uvedbe postopka izredne odpovedi delovnega razmerja. Izredna odpoved delovnega razmerja je na podlagi izdanega sklepa začela veljati 7. januarja 2009.

30. oktobra 2008 je bila sklicana disciplinska obravnava za drugega zaposlenega, ki se je zaposleni ni udeležil. Disciplinska komisija je ugotovila, da je disciplinski postopek na podlagi 2. odstavka 128. člena Zakona o javnih uslužbencih zastaral. Dne 7. novembra 2008 je bil zato izdan sklep o ustavitvi disciplinskega postopka. Zaradi narave kršitve pa smo o tem obvestili tudi specializiran oddelek pri vrhovnem državnem tožilstvu. Disciplinski postopek je po pooblastilu generalnega direktorja policije vodil Pavel Jamnik, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije.

Oba zaposlena sta bila na podlagi 77. člena Zakona o policiji za čas od 17. septembra 2008 do 16. marca 2009 začasno napotena na delo na različni policijski upravi. Enemu je v tem času prenehalo delovno razmerje zaradi izredne odpovedi, medtem ko se je drugi vrnil na delo v Sektor za mednarodno policijsko sodelovanje, pri čemer oddelek po pooblastilu vodi drug javni uslužbenec.