Predstavnike medijev obveščamo, da je vaja, na kateri naj bi danes vojska, policija in letališke službe skupaj urili postopke v primeru ugrabitve potniškega letala, zaradi slabega vremena prestavljena na jutri.

Vaja, ki je bila napovedana za danes ob 14.30 na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika, bo na isti lokaciji jutri, v torek 20. septembra, ob 14.30. Vaja, v kateri bodo sodelovali predstavniki Slovenske vojske, Policije in letaliških služb Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, bo potekala v okviru taktične vaje poveljstev in enot sil Slovenske vojske Izziv 2011.

Slovenska vojska bo na vaji sodelovala z letalom turbolet L-410 v vlogi ugrabljenega civilnega letala, z dvema letaloma pilatus PC-9, ki bosta v vlogi prestreznikov, in s Centrom za nadzor in kontrolo zračnega prostora. Aktivnosti na vaji bo za vojaški del vodil in koordiniral Poveljniški center Slovenske vojske.

Policija bo na vaji sodelovala s kriminalisti Policijske uprave Kranj, policisti Postaje letališke policije Brnik, Specialno enoto policije, policijskimi pogajalci in informatiki, ki bodo zagotavljali zveze in delo v operativnem centru.

Predstavnike medijev prosimo, da zaradi nemotenega vstopa na vojaški del letališča Jožeta Pučnika Ljubljana svojo udeležbo obvezno predhodno potrdite podpolkovniku Marku Prvinšku na mobilni telefon 031 279 285, do torka, 20. septembra, do 11. ure.


Vljudno vabljeni!