V ponedeljek, 19. septembra, bo ob 14.30 na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika Ljubljana potekala vaja, na kateri bodo Slovenska vojska, Policija in letališke službe Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana skupaj urili postopke v primeru ugrabitve potniškega letala.

Vaja bo potekala v okviru taktične vaje poveljstev in enot sil Slovenske vojske Izziv 2011.

Slovenska vojska bo na vaji sodelovala z letalom turbolet L-410 v vlogi ugrabljenega civilnega letala, z dvema letaloma pilatus PC-9, ki bosta v vlogi prestreznikov, in s Centrom za nadzor in kontrolo zračnega prostora. Aktivnosti na vaji bo za vojaški del vodil in koordiniral Poveljniški center Slovenske vojske.

Policija bo na vaji sodelovala s kriminalisti Policijske uprave Kranj, policisti Postaje letališke policije Brnik, Specialno enoto policije, policijskimi pogajalci in informatiki, ki bodo zagotavljali zveze in delo v operativnem centru.

Predstavnike medijev prosimo, da zaradi nemotenega vstopa na vojaški del letališča Jožeta Pučnika Ljubljana svojo udeležbo obvezno predhodno potrdite podpolkovniku Marku Prvinšku na mobilni telefon 031 279 285, v ponedeljek, 19. septembra, do 11. ure.

 

Vljudno vabljeni!