Ob dvajseti obletnici osamosvojitvene vojne in dnevu slovenske policije bo jutri, 30. junija 2011, na Letališču Jožeta Pučnika spominska svečanost, na kateri bo slavnostni govorec predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Slovesnosti, ki se bo začela ob 15. uri pred Postajo letališke policije Brnik, Zgornji Brnik 130, se bosta udeležila tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek. Goršek bo zbrane udeležence tudi nagovoril in ob tej priložnosti podelil dve priznanji policije, in sicer srbrni ščit policije ter bronasti znak policije za sodelovanje.

Hkrati bomo na Letališču Jožeta Pučnika odkrili tudi spominsko obeležje in se tako spoštljivo priklonili spominu padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 ter spomnili na vlogo in sodelovanje slovenskih miličnikov, pripadnikov Teritorialne obrambe in civilne obrambe pri nastajanju nove države.

Slovesnost bodo z bogatim kulturnim programom popestrili Policijski orkester ter učenci, učenke in učitelji Osnovne šole Davorina Jenka iz Cerkelj na Gorenjskem.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vas vabimo, da se nam pridružite!