Med 13. in 26. junijem 2011 bo potekal že drugi poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil. Pred začetkom akcije vam bomo v ponedeljek, 13. junija 2011, na novinarski konferenci predstavili aktivnosti policije in opozorili na uporabo ustreznih zaščitnih sredstev.

Tokrat bomo izpostavili predvsem pomen vidnosti motoristov, saj želimo voznike motornih koles in koles z motorjem spodbuditi k uporabi vidnih oblačil in zaščitnih sredstev. Opozorili pa bomo tudi na druge vidike preventivnega ravnanja za večjo varnost vseh udeležencev v prometu.

Novinarske konference, ki bo potekala na parkirišču Policijske akademije, se bodo udeležili štirje motoristi: namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec, smučarski skakalec Robi Kranjec, športni novinar Mitja Gustinčič in slovenski gledališki igralec Janez Hočevar - Rifle.


Spoštovani predstavniki medijev, vabimo vas, da se udeležite novinarske konference! Dobimo se v ponedeljek, 13. junija 2011, ob 11. uri, pred rampo na vhodu v Policijsko akademijo.


 V primeru dežja bo novinarska konferenca prestavljena, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.