Za varnost kolesarjev in udeležencev letošnje kolesarske Dirke po Sloveniji, ki bo med 16. in 19. junijem 2011, bo skrbelo tudi okoli 150 policistov. Ker bo zaradi prireditve promet ponekod oviran, vse udeležence pozivamo k strpnosti in spoštovanju cestnoprometnih predpisov.

 MG 8367

Kot je povedal višji policijski inšpektor v Sektorju prometne policije na Generalni policijski upravi Matjaž Leskovar, bodo kolesarje spremljali policisti s tremi spremljevalnimi vozili in 18 policistov motoristov, za urejanje prometa pa bo skupaj z redarji skrbelo še 130 policistov.

 MG 8370

  Zvočni posnetek izjave Matjaža Leskovarja (mp3) 

 

Zaradi kolesarske dirke bo na posameznih relacijah na območju Slovenije promet oviran, zato vse udeležence v cestnem prometu pozivamo k strpnosti in upoštevanju odredb policistov ter svetlobnih in zvočnih opozorilnih znakov policijskih vozil iz spremstva. Če je le mogoče, uporabite vzporedne ceste.

  • V četrtek, 16. junija, bo od 16.30 pa do 20. ure v nekaterih delih Ljubljane oviran promet. Prireditev bo potekala na Trgu francoske revolucije, Novem trgu, Bregu, predoru Pod gradom, Krekovem trgu, Ciril Metodovem trgu in Prešernovem trgu. Na navedenih ulicah bo uvedena popolna zapora prometa.
  • V petek, 17. junija, bo ob 12. uri start 2. etape v Kopru. Promet bo oviran na relaciji Koper - Črni Kal - Sežana - Komen - Ajdovščina - Štanjel - Rožna dolina - Nova Gorica.
  • V soboto, 18. junija, bo v Tržiču ob 12.30 start 3. etape. Promet bo oviran na relaciji Tržič - Naklo - Golnik - Duplje - Kranj - Kamnik - Črnivec - Luče - Črnivec - Radmirje - Mozirje - Golte.
  • V nedeljo, 19. junija, bo ob 12.30 start zadnje etape, ki bo potekala na relaciji Ptuj - Majšperk - Podčetrtek - Senovo - Brestanica - Bučka - Škocjan - Šentjernej - Hrastje - Novo mesto.


Opozarjamo, da morajo vozniki, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdečo-modro luč in zvočne znake, takoj ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča. Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja zeleno-modro luč. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča. Zoper udeležence v prometu, ki ne bodo upoštevali znakov in odredb policistov, bodo policisti dosledno ukrepali.


Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom
? (wmv format, 6,78 MB)