Vabimo vas, da si ogledate 8. letni preizkus policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi, ki bo v četrtek, 19. maja 2011, na avto poligonu Policijske akademije v Tacnu.

Letni preizkus se bo začel ob 9.30 in zaključil ob 14.30 uri, ko bo najboljšim priznanja podelil namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec.

Namen letnega preizkusa, ki se ga bo udeležilo okoli 60 motoristov, je preveriti usposobljenost policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi. Policisti se bodo preizkusili v ekipni in posamični konkurenci, in sicer v dveh kategorijah z motornimi kolesi znamke BMW R 1150 RT in Honda Deauvile NT 700.  

Na posebej pripravljenem poligonu bodo morali brezhibno opraviti devet različnih vaj: start, slalom, zaklon, ostre zavoje, ožino, osmico, prenos žogice v koridorju in cilj s podiranjem letvice.

Spoštovani novinarji!

Vljudno vas vabimo, da si ob 10. uri ogledate preizkus usposobljenosti in tako pozdravite prometne policiste iz celotne države, ki v poletni sezoni nosijo osrednje breme urejanja prometa na slovenskih cestah. 

Novinarje, ki bi se želeli tudi sami preizkusiti v spretnostni vožnji med stožci, vabimo, da se na dogodek pripeljete z lastnim motornim kolesom, saj vam bomo po zaključeni prvi vožnji predvidoma ob 10.45 omogočili, da svoje spretnosti preizkusite na poligonu.

Hkrati vas vabimo tudi na strokovni posvet o prometni varnosti, ki bo ta dan potekal v Policijski akademiji in se bo začel z novinarsko konferenco ob 9. uri. Posvet, na katerem bo sodelovala tudi policija, organizirata Evropski svet za varnost prometa in Javna agencija RS za varnost prometa.


Program posveta o prometni varnosti