Osrednja slovesnost ob 27. juniju, dnevu policije, bo v sredo, 24. junija 2009, ob 11.30 v Tacnu. Slavnostni govornik bo predsednik države Danilo Türk, udeležence pa bosta nagovorila tudi v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

V. d. generalnega direktorja policije in ministrica za notranje zadeve bosta nekaterim najbolj zaslužnim posameznikom ob tej priložnosti podelila najvišja priznanja policije. Slovesnost bosta s skupnim nastopom popestrila Policijski orkester ter ljubljanska raperska skupina Zlatko in optimisti.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni k udeležbi na osrednji slovesnosti ob dnevu policije!


Posebne spominske znake pa bo že dopoldne, pred slovesnostjo, prejelo 187 policistov 21. generacije Kadetske šole za miličnike, ki so šolanje zaključili v izrednih razmerah, ob začetku vojne leta 1991.

V teh dneh sicer potekajo številne slovesnosti ob dnevu policije tudi v posameznih policijskih upravah in notranjih organizacijskih enotah Generalne policijske uprave, kjer policistom in zunanjim sodelavcem podeljujejo priznanja za prispevke h krepitvi varnosti ali za dolgoletno delo v policiji.

***

Vabljeni ste tudi, da se udeležite polaganja venca v spomin padlim policistom in rezervnim policistom.

Predstavniki ministrstva za notranje zadeve, generalne policijske uprave in združenja Sever bodo venec položili v sredo, 24. junija, ob 14. uri, in sicer v avli Ministrstva za notranje zadeve, ob 15. uri pa na spomenik padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah.