Konec šolskega leta je za mlade čas, ki je v večji meri kot sicer namenjen tudi zabavi. Žal so s tem vsako leto povezane tudi kršitve javnega reda in miru, prekomerno uživanje in točenje alkoholnih pijač idr. Ker so naši mladi naša skupna skrb, vas vabimo na skupno novinarsko konferenco Policije, Inšpektorata RS za notranje zadeve, Ministrstva za šolstvo in šport ter Ministrstva za zdravje, ki bo v ponedeljek, 15. junija 2009.

Novinarska konferenca bo 15. junija ob 13.30 v veliki sejni sobi na Generalni policijski upravi na Štefanovi 2 v Ljubljani.

Da bi bile počitnice za šolarje in njihove starše oziroma za vse nas čim lepše, smo se odločili, da z novinarsko konferenco opozorimo javnost na aktivnosti policije in tudi drugih državnih organov v tem času.

Predstavniki več institucij v državi bomo opozorili na problematiko prekomernega uživanja alkoholnih pijač med mladimi, organizacijo javnih zbiranj brez ustreznih dovoljenj, neupoštevanje predpisov s področja zasebnega varovanja, na varnostne dogodke s prekrški po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje, grožnje, pretepi) ter kaznivimi dejanji (telesne poškodbe, poškodovanje premoženja, ogrožanje varnosti, grdo ravnanje, nasilništvo), pa tudi na varnejšo udeležbo mladih v cestnem prometu.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!