V spomin na "jeklenega" policista Mitjo Brajnika, ki je pred dvanajstimi leti tragično preminil v nesreči pod Okrešljem, je na blejskem in bohinjskem koncu vsako leto organiziran Pohod razuma, volje in moči - Brajnikov memorial. Letošnji bo potekal 12. in 13. junija 2009. Predstavniki medijev, vabljeni na otvoritev pred hotelom Park na Bledu ob 9. uri!

Tekmovanje se začne v petek, 12. junija, ob 8.30 s koncertom Policijskega orkestra pred Hotelom Park na Bledu. Sledi slovesna otvoritev ob 9. uri, ki se je bosta udeležila tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek.

Spoštovani novinarji in novinarke, vljudno vabljeni na otvoritev letos že 16. pohoda razuma, volje in moči!

 

Ob 10. uri je start tekmovanja na Bledu. Naslednji dan, v soboto, 13. junija, je ob 14. uri prihod tekmovalcev na cilj v Ribnem pod Ribensko goro, svečana razglasitev rezultatov pa je ob 16. uri.

 

Posebno tekmovanje v preverjanju znanja in moči organizira Športno društvo Bled v sodelovanju s Policijsko upravo Kranj in Generalno policijsko upravo.

Zamišljeno je kot kombinacija športnega talenta, trme, obvladovanja specialnih veščin in znanja, potrebnega za preživetje v naravi ali za pomoč sočloveku, traso pa morajo tekmovalci premagati kot ekipa.

Gre torej za najbolj naporno policijsko tekmovanje, ki se ga že nekaj let udeležujejo tudi pripadniki slovenske vojske in poklicnih gasilcev, s katerimi slovenski policisti tudi sicer velikokrat sodelujejo v skupnih nalogah.

Udeleženci tekmujejo v različnih disciplinah: plavanju, kolesarjenju, gorskem pohodu, streljanju, veslanju po jezeru.