V. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek in pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Robert Črepinko sta se danes odzvala na navedbe predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Zvonka Černača, ki jih je v zvezi s preiskovanjem v zadevi Patria podal po današnji seji komisije.

P1010030

Zvočni posnetek izjave v. d. generalnega direktorja policije Janka Gorška (mp3) 

 

Kriminalistična preiskava v zadevi Patria poteka neodvisno in strokovno ob usmerjanju vrhovnega državnega tožilstva, v sodelovanju s finskimi kolegi ter z nezmanjšano intenzivnostjo, je v odzivu na navedbe predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Zvonka Černača poudaril Goršek.

"Preiskava ni pod vplivom nikakršnih političnih insinuacij, prav tako pa preiskava zadeve Patria do tega trenutka ni zašla v nobeno slepo smer," je dejal in dodal: "Gre za kriminalistično preiskavo, ki je vodena po vseh pravilih in zakonitostih stroke. Sodelovanje z vrhovnim državnim tožilstvom, ki ves čas usmerja in vodi samo preiskavo, je zelo dobro. Nobenih političnih pritiskov ni, ne name, ne na tiste, ki vodijo kriminalistično preiskavo. Kriminalisti so popolnoma samostojni in suvereni in njihovo edino merilo je, da delajo na podlagi stroke."

P1010034

Zvočni posnetek izjave pomočnika direktorja Uprave kriminalistične policije Roberta Črepinka (mp3)