Med 6. in 7. decembrom 2004 bo na uradnem obisku pri vodstvu slovenske policije delegacija bavarske policije, ki jo bo vodil šef bavarske policije g. Waldemar Kindler.

Gre za povratni obisk, saj je bila na tej ravni lani prvič na Bavarskem delegacija slovenske policije.

Predstavniki vodstva slovenske in bavarske policije bodo ocenili dosedanje sodelovanje obeh policij, izmenjali pa bodo tudi mnenja in izkušnje o reorganizaciji policij, predvsem v luči povečanja učinkovitosti dela. Pogovarjali se bodo o uvedbi schengenskega pravnega reda, zatiranju ilegalnih migracij s poudarkom na slovenskih ukrepih za vzpostavitev učinkovitega nadzora zunanjih meja, izmenjali bodo izkušnje o primerih s področja ponarejanja listin in odkritih ponarejevalcih, v pogovorih pa bodo posvetili pozornost tudi tematiki zlorabe prepovedanih drog. Vodstvo obeh policij bo izmenjalo poglede in predloge za nadaljnje sodelovanje.

Po zaključku uradnega obiska bosta generalni direktor slovenske policije dr. Darko Anželj in šef bavarske policije g. Waldemar Kindler, 7. decembra 2004 ob 12.45 uri na Kotnikovi ul. 8 v Ljubljani, dala izjavo o dogovorih obeh policij.

 

Vabljeni!