V petek, 23. decembra 2005, je potekala svečanost ob otvoritvi novega objekta Policijske postaje Ljubljana Moste. Približno 100 policistov, ki so se do sedaj dobesedno stiskali v dobrih 100 m2 velikih prostorih na Zaloški cesti v Ljubljani, od sedaj naprej deluje v sodobno urejeni zgradbi na Tovarniški ulici 50.

Zagotovo je to zanje največje praznično darilo, na katerega so že dolgo čakali.


PPMoste4

Otvoritev novega policisjkega objekta


Vse navzoče je sta nagovorila generalni direktor policije gospod Jože Romšek in direktor PU Ljubljana gospod Branko Slak. V svojem govoru sta izpostavila, da je PP Ljubljana Moste velik projekt, kakršnih bi si v policiji želeli še več. Za policijo je pomembno, da kot sistem funkcionira učinkovito. Novo delovno okolje in visok standard delovnih prostorov bo policiste dodatno motiviralo k še boljšemu opravljanju njihovega poslanstva in seveda prispevalo k njihovemu dobremu počutju. Izrekla sta čestitke in zahvalo tudi vsem aktivnim udeležencem v osamosvojitveni vojni v letu 1991 za njihov pomemben prispevek v boju za neodvisnost Slovenije. Skupaj s predsednikom Policijskega veteranskega društva Sever gospodom Emerikom Peterko sta udeležencem osamosvojitvene vojne podelila državna priznanja.


PPMoste3


Ob koncu slovesnosti se je komandir PP Ljubljana Moste gospod Robert Bajuk v imenu celotnega kolektiva zahvalil vsem, ki so prispevali k temu, da danes službujejo v novih prostorih.

Po končani svečanosti so si navzoči ogledali prostore policijske postaje. V sodobno urejeni zgradbi so poleg prostorov za potrebe policistov PP Moste tudi samske sobe za policiste, telovadnica, prostor za fitnes, strelišče za kratkocevno orožje in prostori za pridržanje.


PPMoste1